Zwaartekracht en zwarte gaten

Prof. Erik Verlinde

Erik Verlinde is hoogleraar in de theoretische fysica aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de snaartheorie en hiermee samenhangende theorieën, zwaartekracht, zwarte gaten en kosmologie. Het precieze onderwerp van deze lezing is nog niet bekend. Zodra dit het geval is, leest u dit op deze pagina.

Aanmelden voor deze lezing

U meldt zich voor deze lezing aan via een link of door een QR-code te scannen met uw telefoon. Beiden zijn een week voor de lezing beschikbaar op deze pagina.

Als u op de link klikt of de QR-code scant, wordt u doorgeleid naar de evenementenpagina, waar u een gratis kaartje kunt bestellen. Dit kaartje wordt direct per email aan u toegezonden.  Als u de lezing bezoekt neemt u het afgedrukte kaartje mee, of toont u het kaartje op uw mobiele telefoon. Bij de ingang van de zaal wordt uw kaartje door een van onze vrijwilligers gescand.

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 20 oktober 2022

  • Locatie: Zocherlounge, Zocherlaan 1, Bloemendaal

  • Aanvang: 20:00 uur

  • Toegang: gratis. Om de kosten voor de sterrenwacht beheersbaar te houden, vragen we ter plaatse iedere toehoorder om een vrijwillige bijdrage.

  • Vooraf aanmelden is verplicht. Dit doet u via de link of QR-code op deze pagina, die een week voor de lezing beschikbaar is op de website.