Twintigduizend mijlen onder een buitenaardse zee

Dr. Hans Huybrighs

Onder het ijzige oppervlak van de Jupiter-maan Europa bevindt zich een diepe oceaan van vloeibaar water. De kans bestaat dat leven zich daar heeft ontwikkeld, onttrokken aan het licht van de zon en het oog van nieuwsgierige aardbewoners. Door het ijs van Europa heen piepen om te speuren naar sporen van dat hypothetische leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als je beseft dat het ijs op z’n minst enkele kilometers dik is. Hoe kunnen we dan toch van deze oceaan ‘proeven’, en hoe zouden de watervulkanen van Europa ons daarbij kunnen helpen?

Over de spreker

Dr. Hans Huybrighs werkt als Research Fellow bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.

Aanmelden voor deze lezing

U meldt zich voor deze lezing aan via een link of door een QR-code te scannen met uw telefoon. Beiden zijn een week voor de lezing beschikbaar op deze pagina.

Als u op de link klikt of de QR-code scant, wordt u doorgeleid naar de evenementenpagina, waar u een gratis kaartje kunt bestellen. Dit kaartje wordt direct per email aan u toegezonden.  Als u de lezing bezoekt neemt u het afgedrukte kaartje mee, of toont u het kaartje op uw mobiele telefoon. Bij de ingang van de zaal wordt uw kaartje door een van onze vrijwilligers gescand.

Praktische informatie

  • Datum: 16 april 2020

  • Locatie: bezoekerscentrum “De Kennemerduinen” te Overveen (ingang Koevlak)

  • Aanvang: 20:00 uur

  • Toegang: gratis.

  • Vooraf aanmelden is verplicht. Dit doet u via de link of QR-code op deze pagina, die een week voor de lezing beschikbaar is op de website.

Dr_Hans_Huybrighs