Open voor publiek

Avonden

We zijn elke vrijdagavond, behalve in de maanden juni, juli en augustus, van 20.00 uur tot 23.00 uur geopend voor het publiek. 

Wanneer het helder is maakt u, door onze telescopen in de koepel of met het blote oog, kennis met verschillende interessante hemellichamen, zoals bijvoorbeeld planeten, nevels en bolhopen. Elk seizoen biedt weer wat anders!

Middagen

Op de eerste zatermiddag van de maand zijn we ook open, van 13.00 uur tot 16.00 uur. Bij helder weer kijkt u dan naar de dichtstbijzijnde ster: onze zon. Met onze zonnetelescopen kunt u op een veilige manier zonnevlekken en protuberansen (uitbarstingen) op de zon bekijken.

Weer of geen weer

Onafhankelijk van het weer geven we een korte presentatie of tonen we een video op het grote scherm in onze gezellige zaal. Dit is meestal een algemene presentatie over het universum of over de zon. Bij belangrijk sterrenkundig nieuws vertellen we u daar graag over.  Uiteraard staan we klaar om uw vragen op het gebied van sterrenkunde te beantwoorden. Ook informeren we u met plezier over andere activiteiten van onze sterrenwacht, zoals de Cursus Basiskennis Sterrenkundelezingen of jeugdeducatie.

Naast een kleine tentoonstelling met foto’s van onder andere de Hubble Space Telescope en onze werkgroep Astrofotografie, vindt u bij ons een winkeltje waar we boeken, foto’s en draaibare sterrenkaarten (planisferen) verkopen.