Nieuwe inzichten over de Zwaartekracht, Zwarte Gaten en de Kosmos

Prof. Erik Verlinde

We leven in een tijd waarin we steeds meer ontdekken over de werking en onderliggende oorsprong van de zwaartekracht in ons universum. Deze ontdekkingen komen voort uit observationele, experimentele, en theoretische doorbraken in de natuur- en sterrenkunde.

Zwarte gaten spelen een centrale rol in bij al deze ontwikkelingen. In deze lezing zal prof. Erik Verlinde, na een eenvoudige uitleg van de zwaartekrachtstheorieën van Newton en Einstein, de nieuwste theoretische inzichten over de zwaartekracht bespreken. Daarbij zullen ook belangrijke open vragen over de zwaartekracht binnen de kosmos aan bod komen.

Over de spreker

Erik Verlinde is hoogleraar in de theoretische fysica aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich voornamelijk op de snaartheorie en hiermee samenhangende theorieën, zwaartekracht, zwarte gaten en kosmologie.

Aanmelden

U meldt zich voor deze lezing aan via een link of door een QR-code te scannen met uw telefoon. Beiden zijn vanaf een week voor de lezing beschikbaar op deze pagina

Praktische Informatie

  • Datum: 20 oktober 2022
  • Locatie: Zocherlounge, Zoucherlaan 1, Bloemendaal
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Toegang is gratis. Om de kosten voor de sterrenwacht beheersbaar te houden, vragen we ter plaatse iedere toehoorder om een vrijwillige bijdrage.
  • Van tevoren aanmelden is verplicht. Dit doet u via de link of QR-code op de pagina van de lezing die u wilt bijwonen.