Multiversum: is ons universum er één uit vele?

Prof. John Heise

Het heelal is ontstaan in een Oerknal zoals bevestigd door vele waarnemingen. We bespreken tijdens deze lezing de meest gestelde vraag in de sterrenkunde: wat was er vóór de Oerknal? Er is een theorie die een antwoord geeft op de vraag hoé de Oerknal ontstaan is, de zgn. Inflatie-theorie.

Als deze juist blijkt, dan ligt de gedachte voor de hand dat er elders ver weg in het heelal op dezelfde manier ook andere Oerknallen ontstaan, eventueel eerder of later. Kunnen we die zien? Heeft dat waarneembare gevolgen in ons eigen heelal? 

Aanmelden voor deze lezing

U meldt zich voor deze lezing aan via deze link of door de QR-code op deze pagina te scannen met uw telefoon.

Als u op de link klikt of de QR-code scant, wordt u doorgeleid naar de evenementenpagina, waar u een gratis kaartje kunt bestellen. Dit kaartje wordt direct per email aan u toegezonden. Als u de lezing bezoekt neemt u het afgedrukte kaartje mee, of toont u het kaartje op uw mobiele telefoon. Bij de ingang van de zaal wordt uw kaartje door een van onze vrijwilligers gescand.

Praktische informatie

  • Datum: 17 oktober 2019

  • Locatie: bezoekerscentrum “De Kennemerduinen” te Overveen (ingang Koevlak)

  • Aanvang: 20:00 uur

  • Toegang: gratis.

  • Vooraf aanmelden is verplicht. Dit doet u via de link of QR-code op deze pagina, die een week voor de lezing beschikbaar is op de website.