Het gebruik van drones in planeetonderzoek

Dr. Sebastiaan de Vet

In deze nieuwe lezing vertelt Dr. De Vet over het gebruik van drones in het planeetonderzoek. Hij werkt zelf bij de Technische Universiteit Delft aan een project waarbij drones worden gebruikt voor vergelijkend onderzoek naar plofkraters op IJsland en Mars. Daarnaast ontwikkelt het gebruik het drones op andere hemellichamen zich. Denk hierbij aan Ingenuity (die samen met de Perseverance rover op 18 februari 2021 op Mars landde) en de drones voor toekomstige missies, zoals de Mars Sample Return missie, en de Dragonfly missie naar Titan.

Over de spreker

Sebastiaan de Vet is planetair geomorfoloog. Hij werkt als Lecturer Astrodynamics & Space Missions bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TUDelft. Hij is geïnteresseerd in het onderzoek naar het landschap en de processen die het landschap vormgeven, waarbij hij voorbij onze eigen planeet kijkt. Hij schreef het populairwetenschappelijke boek ‘Praktisch Planeetonderzoek voor de Zaterdagochtend‘ en is voorzitter van de KNVWS.

Praktische Informatie

  • Datum: 20 april 2023
  • Locatie: Zocherlounge, Zoucherlaan 1, Bloemendaal
  • Aanvang: 20:00 uur
  • Toegang is gratis. Om de kosten voor de sterrenwacht beheersbaar te houden, vragen we ter plaatse iedere toehoorder om een vrijwillige bijdrage.
  • Van tevoren aanmelden is verplicht. Dit doet u via de link of QR-code op de pagina van de lezing die u wilt bijwonen.