Werkgroep Astrofotografie

Veel hemellichamen zijn – met gebruik van het juiste materiaal en onder de juiste omstandigheden- uitermate fotogeniek. Onze werkgroep Astrofotografie legt zich daarom toe op het fotograferen ervan. Vooral voor het vastleggen van zogenaamde deep-sky objecten, zoals sterrenhopen, nevels, gaswolken en sterrenstelsels, is een stabiele opstelling een vereiste. Onze telescopen van hoge kwaliteit en hun zeer stabiele montering lenen zich hier bij uitstek voor. 

Over de werkgroep

Leden van de werkgroep hebben veel kennis op het gebied van astrofotografie, die ze graag met anderen delen. Ze komen vooral bijeen als het helder is en er geen andere activiteiten in de sterrenwacht gepland zijn. Dit gebeurt vooral in de herfst en de winter, wanneer de nachten lang en donker zijn: dit maakt dat ze goed kunnen fotograferen. De resultaten van zo’n bijeenkomst kunt u regelmatig in ons donateursblad “Copernicus Contacten” bewonderen. Daarnaast plannen ze af en toe een vaste avond in om resultaten en ervaringen met elkaar te delen.

Aanmelden

Stuur voor meer informatie over de werkgroep of om u aan te melden voor de groep een e-mail naar info@sterrenwachtcopernicus.nl.