Route

> Bekijk de routebeschrijving hieronder of plan uw route met Google Maps.

Let op: als u met de auto komt, vindt u de ingang van de sterrenwacht aan de Zeeweg, ter hoogte van nummer 15. De ingang aan de Tetterodeweg is alleen toegankelijk voor fietsers.

 

Met de auto of met de fiets

  • Vanuit de Richting Amsterdam/Haarlem/Overveen
   U rijdt de (Zee-) weg op richting Bloemendaal aan Zee/Zandvoort.
   Na de rotonde neemt u de eerste mogelijkheid links (ter hoogte van ingang Kennemerduinen) . U draait dan 180 graden (weer richting Overveen), u rijdt 20m en gaat ter hoogte van de bushalte direct rechtsaf (u ziet hier het witte hek van het sterrenwachtterrein). Laat u niet ontmoedigen door een verbodsbord.
   Eenmaal voorbij het hek gaat u rechtdoor, totdat u niet meer verder kunt. Rechts is de parkeerplaats van de sterrenwacht. Een verlicht pad leidt naar de koepel.
  • Vanuit de Richting Zandvoort
   U rijdt de Zeeweg op richting Haarlem.
   Ter hoogte van de ingang Kennemerduinen slaat u rechts af (bij de bushalte ziet u een wit hek aan uw rechterhand. Zie verder de route Amsterdam/Haarlem/Overveen.

NB. De Tetterodeweg zelf is alleen voor de auto’s van bewoners toegankelijk, dus mag er niet op de Tetterodeweg geparkeerd worden. Er is op het terrein voldoende parkeergelegenheid.

Plattegrond Copernicus - Route
Klik op de afbeelding om te vergroten    

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de trein

U stapt uit op station Overveen. Het is dan nog ongeveer 10 minuten lopen:

 • Loop vanaf het station linksaf de Tetterodeweg op (richting strand) en blijf de weg volgen (langs het spoor).
  Vervolgens komt u bij een kruising, steek de weg over (Brouwerskolkweg) en loop nog 100 meter door op de Tetterodeweg tot u een wit hek tegenkomt.
  Links is er een fietspad. Ga het hek door en nog eens honderd meter verder ziet u het planetenpad en de koepel van de sterrenwacht.
  Op de kaart is de looproute vanaf NS-Station Overveen met een rode stippeltjeslijn aangegeven.

 

Met de bus

Connexxion buslijn 81 (Haarlem – Overveen/Bloemendaal – Zandvoort v.v.). U stapt uit bij halte ‘Kennemerduinen’:

 • Vanuit de Richting Haarlem/Overveen/Bloemendaal
  U steekt de Zeeweg over naar de bushalte aan de overkant en daar ziet u hier het witte hek van het sterrenwachtterrein, hier loopt u verder. Laat u niet ontmoedigen door een verbodsbord.
  Eenmaal voorbij het hek loopt u rechtdoor, totdat u niet meer verder kunt. Rechts is de parkeerplaats van de sterrenwacht. Een verlicht pad leidt naar de koepel.
 •  

 • Vanuit de Richting Zandvoort
  Direct naast de bushalte ziet u hier het witte hek van het sterrenwachtterrein, hier loopt u verder. Laat u niet ontmoedigen door een verbodsbord.
  Eenmaal voorbij het hek loopt u rechtdoor, totdat u niet meer verder kunt. Rechts is de parkeerplaats van de sterrenwacht. Een verlicht pad leidt naar de koepel.